Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
   

 

   
    Dezerty    
   

 

   
       
         
   

Brownies z červené řepy (4. fáze)

   
   

 

 

 

 

Ingredience:

  • 200 g uvařené červené řepy

  • 1- 2  lžíce holandského kakaa

  • asi 200 g žitné mouky výražkové  

  • 1 lžíce kokosového cukru (lze nahradit medem, javorovým sirupem nebo jiným vhodným sladidlem)

  • 1 vejce

  • 1,5 lžíce oleje

  • ½ lžičky kypřícího prášku (bezfosfátového)

  • kakaové boby nebo kousek kvalitní čokolády posekané na kousky (lze vynechat)

  • hořká čokoláda a lžička ghee na polevu (lze vynechat)

 

Postup:

Uvařenou řepu rozmixujte i s trochou vývaru tyčovým mixérem na hustší kaši, vmíchejte mouku s kypřícím práškem, kakao, cukr a olej.

Vejce ušlehejte do pěny. Opatrně do něj vmíchejte směs řepy, oleje a mouky. Těsto dejte do vymazané formy na koláč, zarovnejte povrch a nechte péct v předehřáté troubě asi 25 – 30 minut.

Po vyjmutí z trouby nechte brownies zchladnout a ještě ve formě polijte tenkou vrstvou polevy připravené z čokolády a ghee. Druhý den krájejte na kousky. Bude chutnat nejen metabolikům! :-) 

 

 

 

 

 
   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434