Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
   

 

   
    Vánoční cukroví    
   

 

   
       
         
   

Chilli košíčky z mandelády

   
   

 

Speciálně pro sebe a ty z vás, kteří sladké zrovna „nemusíte“, jsem vytvořila tento recept. Základ je podobný jako u košíčků z mandelády. K mému velkému překvapení jsem košíčky musela bránit před svými dětmi – měly velký úspěch.

 

 

Ingredience:

  • porce mandelády   

  • kvalitní čokoláda (75 % kakaa)  

  • kousek vanilky nebo mletá bourbonská vanilka

  • sušené švestky bez cukru

  • chilli koření (dle chuti)

  • papírové košíčky

  • lžička ghee nebo kokosového tuku (nemusí být)

Postup:

Menší

Menší část mandlí předem spařte a oloupejte. Neloupané mandle a semínka pomelte najemno. Mandle loupané nasekejte na větší nudličky. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni s máslem nebo kokosovým tukem, přidejte pomletou mandeládu, vanilku, chilli a smíchejte. Těsto by mělo být polotekuté – připomíná hustší kaši. Podle potřeby zahustěte strouhanými mandlemi nebo naopak ke spojení ingrediencí použijte trošku rozpuštěného ghee nebo kokosového tuku. Část sušených višní rozsekejte a přidejte k mandeládě. 

Hmotu nabírejte lžičkou a tvořte malé hromádky do papírových košíčků. Než hromádky ztuhnou, ozdobte je zbytkem višní. Košíčky jsou příjemně pikantní díky nakyslé chuti višní a jen delikátně pálivé (dle množství chilli koření). Chuťově připomínají mou oblíbenou hořkou čokoládu s chilli.  

 

 
   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434