Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
   

 

   
    Vánoční cukroví    
   

 

   
       
         
   

Pomerančové trubičky

   
   

 

 

Ingredience:

  • 2 větší pomeranče (příp. mandarinky)

  • kousek kvalitní čokolády na polevu

  • dle potřeby malé množství vhodného sladidla – kokosový cukr, xylitol, med (lze vynechat, pokud vyberete vyzrálé sladké pomeranče)

 

Postup:

Pomeranče (bez pecek) oloupejte a rozmixujte na kaši. Kaši nalijte v tenké vrstvě (asi 1 - 2 mm) na plát sušičky vystlaný pečicím papírem (lze snadno odloupnout). Sušte jen na nízkou teplotu až 6 hodin. Pomerančový plát by měl být po uschnutí gumový, aby šel dál tvarovat. Nechejte zchladnout a ostrým nožem (příp. nůžkami) ho nakrájejte na obdélníky či čtverce asi 2 – 3 cm široké. Proužky stočte do trubičky a mírně přimáčkněte, aby se nerozmotávaly (někdy je třeba je zatížit).

Oba konce trubiček namáčejte do rozehřáté čokolády a nechte v chladu ztuhnout.

 

 

 
   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434