Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
   

 

   
    Vánoční cukroví    
   

 

   
       
         
    Višňové pralinky    
   

 

Ingredience:

  • porce mandelády

  • poloviční porce sušených višní bez cukru (lze použít i jiné ovoce, višně jsou však příjemně pikantní)

  • špetka bourbonské vanilky (z DM drogerie)

  • lžička kokosového oleje

  • kakaové boby nepražené drcené

  • kousek kvalitní čokolády na polevu  

 

 

 

Postup:

Sušené višně umelte nebo nasekejte v sekáčku. Mandeládu rozmixujte v mixéru najemno. V misce smíchejte obě ingredience, přidejte nahřátý kokosový tuk, vanilku a kakaové boby. Míchejte, dokud se jednotlivé ingredience nespojí a nevytvoří mírně lepivé těsto. Dle potřeby zahustěte troškou mandlové mouky nebo naopak přidejte kokosový tuk. Hotové těsto nechte chvíli vychladit v lednici. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky. Hotové kuličky nechte ztuhnout v lednici nebo mrazáku a mezitím si nalámejte do kastrolku kousky čokolády, které rozpustíte ve vodní lázni. Kuličky vložte do polevy a lehce je obalte. Poleva na vychlazených kuličkách rychle ztuhne. Hotové kuličky položte na alobal a nechte ztuhnout v lednici.

Z jedné dávky vyrobíte cca 10 kuliček – záleží na velikosti.

 

Pozn.: 

Kuličky jsou výborné i bez polevy, pokud čokoládu „nemusíte“, lze ji vynechat a kuličky obalit třeba ve strouhaných mandlích.

 

 

 

 
   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434