Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Drůbež    
   

 

   
    Italské rizoto (3. fáze)     

 

Ingredience:

  • porce kuřecích prsou

  • zelenina – cibule, mrkev, řapíkatý celer, kedlubna, žampiony apod.)

  • kousek česneku

  • listová zelenina na oblohu

  • sůl, pepř, příp. italské bylinky na dochucení

  • za studena lisovaný olej

  • porce přírodní kulatozrnné rýže – 30 g

  • zeleninový (nebo kuřecí) vývar na podlití

 

Postup:

Kuřecí prso nakrájejte na nudličky, zeleninu na plátky nebo kostky, cibuli a česnek najemno. Rýži odvažte, na rizoto se zásadně neproplachuje. Na trošce oleje orestujte cibulku a česnek, na rizoto by cibule neměla zhnědnout. Když zesklovatí, zvyšte teplotu a do pánve nasypejte rýži, rychle orestujte, podlijte vývarem a ztlumte vařič – rýže rychle nasaje část tekutiny. Osolte, přidejte pepř, zakryjte poklicí a nechte dusit. Dle potřeby míchejte a přidávejte vývar. Maso orestujte na zvláštní pánvi, přidejte zeleninu i žampiony. K rýži směs masa a zeleniny přidejte teprve v okamžiku, kdy rýže začíná měknout. Dle potřeby dochuťte solí, bylinkami, nebo houbovým kořením. Hotové rizoto naaranžujte na talíř, obložte listovou zeleninou.

 

Tip: Rýži je možné podlít i malým množstvím bílého vína. Od 4. fáze můžete rizoto posypat i troškou parmazánu.

 

 

   
   

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434