Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Drůbež    
   

 

   
    Kuře na paprice

 

Ingredience:

  • porce kuřecích prsou

  • kousek cibule 

  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, pastinák – dle chuti a jídelního plánu)  

  • sůl, sladká paprika, uzená paprika

  • olej

 

Postup:

Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje (lze i bez oleje na nepřilnavé pánvi nebo s troškou vody), zasypeme sladkou paprikou. Kuřecí prsa osolíme, přidáme na pánev k cibuli, podlijeme a pro výraznější chuť okořeníme ještě uzenou paprikou. Zeleninu nakrájíme na kostky a společně s masem dusíme do změknutí. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a omáčkou přelijeme maso. Omáčka připomíná tradiční kuře na paprice, v metabolické úpravě je výborná i bez smetany.

 

Tip:

Od 3. fáze můžeme omáčku zjemnit kouskem ghee a jako přílohu využít malou porci celozrnných těstovin.

   
   

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434