Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Drůbež    
   

 

   
    Letní salát s grilovaným kuřecím masem

 

Ingredience:

  • porce kuřecích prsou

  • zelenina na salát (směs listových salátů, ředkvička, rajče, paprika apod.)

  • ½ avokáda

  • sušené bylinky – tymián, oregano, rozmarýn (nemusí být)

  • sůl, pepř

  • za studena lisovaný olej

  • balsamikový ocet

  • kousek prolisovaného česneku (nemusí být)

 

Postup:

Kuřecí prso osolte, okořeňte česnekem a bylinkami dle vlastní chuti a nasucho ogrilujte na kontaktním grilu. Vychladnuté maso nakrájejte na větší nudličky. Polovinu vyzrálého avokáda vložte do mixéru, přidejte trochu vody, olej, ocet, dochuťte solí a pepřem, příp. kouskem prolisovaného česneku a rozmixujte. Na talíř naskládejte opranou a nakrájenou zeleninu, kousky masa, přelijte zálivkou, příp. ještě přidejte krutony z žitného chleba nasucho opražené na pánvi.

Výborný oběd vhodný i do krabičky s sebou do práce!

Variace: Pokud nemáte v plánu avokádo nebo ho nemáte rádi, můžete místo avokádové zálivky připravit mou oblíbenou zálivku pikantní – stačí rozmíchat trochu vody s octem, solí, pepřem, lžičkou celozrnné hořčice, příp. kouskem prolisovaného česneku.

 

 

   
   

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434