Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Drůbež    
   

 

   
    Pikantní krůtí karbanátky s ostrým salátem

Ingredience:

  • porce krůtích prsou      

  • 1 stroužek česneku

  • lžička sójové omáčky Tamari

  • sůl, mletý pepř, chilli

  • petrželka

 

Postup:

Krůtí maso smíchejte s rozetřeným česnekem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, chilli a nasekanou petrželkou. Hmotu dobře promíchejte. Ze směsi tvořte menší karbanátky, vložte je na plech vystlaný pečicím papírem a upečte v rozpálené troubě dozlatova. Mezitím si připravte salát.

Karbanátky přendejte na talíř, přidejte salát.

 

Salát z ředkve a okurky

Ingredience:

  • porce bílé ředkve nebo ředkviček, okurka, kousíček zázvoru

  • olej, balsamiko, sůl, pepř, chilli

Postup:

Ředkev pomocí škrabky nakrájejte na delší nudle, příp. nožem nakrájejte ředkvičky na nudličky. Okurku nakrájejte škrabkou na nudle, vynechejte střed. Okurku v misce posolte, aby mohla pustit přebytečnou vodu. Nechte chvíli stát a mezitím si připravte zálivku. Smíchejte ocet s olejem, solí, pepřem a kořením chilli. Přidejte najemno nastrouhaný kousíček zázvoru. Vodu z misky s okurkou vylejte a okurku pořádně vymačkejte, přidejte ředkev, zálivku a zamíchejte. Hotový salát můžete hned podávat, ale ještě lépe chutná, když ho připravíte předem a necháte odležet.

 

 

   
   

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434