Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Drůbež    
   

 

   
    Thajská kuřecí polévka   

 

Ingredience:

  • porce kuřecích prsíček

  • porce zeleniny (mrkev na nudličky nebo jiná zelenina – celer, petržel, kedlubna)

  • porce žampionů  

  • kousek cibule

  • česnek

  • kousek zázvoru, oloupaný nakrájený na nudličky či tenká kolečka

  • 1 malá chilli paprička nasekaná na kousky

  • sůl, kurkuma (dle chuti)

  • citronová tráva (nemusí být)

  • zeleninový vývar (nemusí být)

  • zelený koriandr nebo petrželka

  • olivový olej

 

Postup:

Rozpalte v hrnci trochu oleje, opečte na něm cibuli, česnek, další zeleninu a nakonec kuřecí maso nakrájené na kousky. Maso nechte jen zprudka opéct a zatáhnout, nemělo by se dusit. Přidejte žampiony, krátce opečte a vše zalijte vývarem. Přidejte zázvor, chilli papričku, citronovou trávu a vařte asi 25 minut. Dochuťte solí a kořením. Na talíři ozdobte natěmi.

Od 3. fáze lze polévku dochutit ještě kokosovým mlékem.

 

Poznámka: Kdo má rád, může místo kuřete použít i mořské plody, polévka je výborná!

   
   

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434