Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Drůbež    
   

 

   
    Žampiony plněné mletým kuřecím masem   

 

Ingredience:

  • porce kuřecích (nebo krůtích) prsou

  • porce žampionů s většími klobouky      

  • cibulka (šalotka) nebo pórek 

  • 1 stroužek česneku

  • kousek zázvoru

  • sůl, mletý pepř, příp. mletá paprika, kmín – dle chuti

  • petrželka

 

Postup:

Maso nameleme nebo nasekáme v sekáčku. Smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, česnekem, ochutíme solí, pepřem, příp. dalším kořením. Kuřecí maso se krásně tvaruje, není třeba je spojovat strouhankou ani vejcem. Žampiony očistíme, nožičky nakrájíme na plátky a necháme stranou. Kloboučky naplníme masovou směsí, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme, přidáme nakrájené nožičky a pečeme asi 20 minut.

 

Naskládáme na talíř, polijeme šťávou z výpeku, do které jsme přidali trochu za studena lisovaného oleje. Posypeme petrželkou.

 

   
   

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434