Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Dršťková polévka z hlívy ústřičné    
   

 

Vyzkoušejte zdravější variantu oblíbeného jídla, které je nejen chutné, ale i velmi rychlé.

 

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné

  • porce zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, petržel) nebo porce hub (místo zeleniny lze navážit např. žampiony, příp. jiné houby)

  • cibule

  • česnek

  • sůl, pepř, paprika, majoránka

  • kousek cukety na zahuštění

 

Postup:

Očištěnou a nakrájenou hlívu krátce povařte. Na trošce oleje orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte papriku a krátce osmahněte. Přidejte hlívu a další houby a zeleninu. Zalejte vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte povařit. Do polévky prolisujte česnek, přidejte sůl, pepř, majoránku. Na zahuštění lze použít rozvařenou a rozmixovanou cuketu. Podávejte s žitným chlebem.

 

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434