Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Grilovaná hlíva ústřičná na zeleninovém salátu    
   

 

 

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné (raději větší kusy)

  • 1 porce čerstvé zeleniny – nejlépe chutná hlíva s listovými saláty

  • 1 lžíce za studena lisovaného oleje

  • lžička jablečného nebo balsamikového octa

  • sůl, kmín

  • bylinky (např. bazalka)

 

Postup:

Kloboučky hlívy vyrovnejte do pekáčku lehce potřeného olejem, osolte a okmínujte. Můžete použít i alobal. Dejte do trouby grilovat. Mezitím si připravte zeleninový salát z čerstvé zeleniny, ochuťte solí, octem a olejem. Připravenou hlívu poklaďte na salát.

Hlívu lze snadno připravit i na kontaktním grilu (na obrázku) :-D Krásně voní a ještě lépe  chutná – připomíná bedle nebo ryzce pečené na kmíně.

Podávejte s žitným chlebem.

 

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434