Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Hlíva ústřičná v omáčce    
   

 

Další recept pro ty, kteří si nevědí rady s kombinací hlívy ústřičné a divoké rýže. Hlíva v „metabolické svíčkové“ doplněná rýží je sice méně obvyklá, ale zajímavá a chutná kombinace. Vyzkoušejte!

 

 

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné

  • porce divoké rýže

  • porce zeleniny – cibule, mrkev, celer, petržel nebo pastinák, kousek dýně

  • 1 lžíce za studena lisovaného oleje (nebo ghee)

  • sůl

  • celý pepř, nové koření, bobkový list, špetka tymiánu

 

Postup:

Rýži si předem uvařte podle návodu. Hlívu pokrájejte na nudličky, můžete lehce orestovat na trošce oleje. Podlijte a duste do změknutí. Zvlášť si připravte omáčku. Zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky, cibuli najemno. Na trošce ghee orestujte cibuli, přidejte zeleninu, chvíli restujte. Jako poslední přidejte dýni. Podlijte a společně s kořením duste do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, vyndejte koření a tyčovým mixérem rozmixujte na hladké pyré. Dle potřeby zřeďte vodou nebo zeleninovým vývarem, příp. dochuťte. Do omáčky vložte hlívu a chvíli prohřejte.

Na talíř si navršte kopeček rýže a přidejte hlívu s omáčkou.

Chutná je i hlíva v omáčce bez rýže, pokud ji v plánu nemáte. V tom případě přílohu doplníte až od 3. fáze. Můžete vyzkoušet i malou porci celozrnných těstovin.

 

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434