Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Houbový guláš    
   

 

 

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné (představuje bílkovinu)

  • porce žampionů či jiných hub (v plánech jako zelenina)

  • cibule

  • sůl, mletá paprika, mletý pepř, kmín

  • zelená petrželka nebo jiné natě

  • za studena lisovaný olej

 

Postup:

Nejprve si připravte houby – očistěte a nakrájejte na plátky. Nakrájenou cibuli orestujte na pánvi, přidejte mletou papriku a vložte houby. Zamíchejte a ihned podlijte trochou vody. Osolte, přidejte koření a nechte pod poklicí dusit.

Pokud máte rádi guláš hustší, můžete přidat kousek rozvařené a rozmixované cukety, příp. celeru.

Do hotového guláše přidejte olej a na talíři ozdobte natěmi. S žitným chlebem chutná výborně.

 

 

 

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434