Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Houbový talíř    
   

Jedná se vlastně o variaci „metabolického“ pastýřského koláče. Místo mletého masa jsem použila houbu, místo přikrývky z květákové rýže květákovou kaši.

 

 

Ingredience:

  • porce bílkoviny – hlíva ústřičná  

  • porce zeleniny – žampiony, hřiby, příp. jiné houby, cibule

  • sůl, kmín

  • olej

  • listové saláty na ozdobu

 

Postup:

Hlívu očistěte, silné nohy příp. odkrojte a použijte třeba k přípravě polévky. Žampiony očistěte, větší kloboučky rozkrojte na poloviny. Cibuli nakrájejte na kolečka. Houby naskládejte do pekáčku vystlaného pečicím papírem, posypejte kolečky cibule, solí a kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na cca 200oC. Pečte cca 30 minut, až začnou houby mírně hnědnout.  

Podávat můžete s žitným chlebem a oblohou s listových salátů.

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434