Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Karbanátky z divoké rýže a hlívy    
   

 

 

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné

  • porce rýže

  • 1 porce čerstvé zeleniny na salát či oblohu

  • kousek cibule

  • 1 lžíce za studena lisovaného oleje  

  • sůl, pepř

  • houbové koření nebo sušené houby (nemusí být)

 

Postup:

Rýži si předem uvařte podle návodu. Hlívu pokrájejte na nudličky. Na trošce oleje orestujte jemně nakrájenou cibulku, přidejte houby, podlijte vodou a chvíli poduste. Uvařenou rýži tyčovým mixérem rozmixujte na kaši, teprve potom přidejte houby a ještě lehce mixujte – hlíva by neměla být na kaši, drobné kousky nevadí. Dochuťte dle potřeby solí, pepřem. Pokud chcete zvýraznit houbovou chuť, přidejte houbové koření (bez glutamátu), nebo můžete rozdrtit sušené houby v hmoždíři. Z těsta vytvořte karbanátky, přeložte je na pečicí papír a pečte v troubě cca 20 minut. Mezitím si připravte salát z listové nebo jiné zeleniny.

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434