Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Kari z houby shitake a divoké rýže    
   

 

 

Ingredience:

  • porce houby shitake

  • porce divoké rýže

  • mrkev, řapíkatý celer, čínské nebo špičaté zelí (příp. vhodná zelenina dle plánu)

  • cibule nebo pórek

  • sůl, pepř, kari koření (nebo domácí kari pasta), čerstvá nebo mletá sušená citronová tráva (nemusí být), špetka chilli (nemusí být)

  • lžička sójové omáčky Tamari

  • lžíce oleje

 

Postup:

Rýži si předem uvařte podle návodu. Shitake pokrájejte na větší nudličky. Na trošce oleje orestujte jemně nakrájenou cibulku, přidejte houby, zeleninu, koření, sójovou omáčku, podlijte vodou a duste do změknutí. Přidejte uvařenou rýži a nechte ještě chvíli společně prohřát, aby prolnuly chutě.

Ve 3. fázi můžete zjemnit lžičkou kokosového mléka. Pokud nemáte v plánu rýži, lze připravit kari i bez ní a doplnit chlebem, nebo si rýži přidáte ve 3. fázi.

 

 

 

 

 

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434