Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Květákový krém s houbou Shiitake    
   

 

 

Ingredience:

  • porce houby shitake (lze použít i hlívu ústřičnou)

  • porce zeleniny (květák, pórek nebo cibule, kousek zázvoru – lze vynechat)

  • sůl

  • citronová tráva

  • sójová omáčka Tamari

  • zelená kari pasta

  • olej

  • koriandr (příp. petrželka)

 

Postup:

Nejdříve si v mírně slané vodě nebo zeleninovém vývaru uvařte očištěný květák rozdělený na růžičky. Mezitím nakrájejte cibuli najemno, lehce ji osmahněte (lze i podusit na vodě bez tuku), přidejte očištěnou, na plátky nakrájenou houbu a restujte. Uvařený květák rozmixujte na krém a přidejte k houbě. Několik kousků houby si nechte bokem. Dochuťte dle potřeby sójovou omáčkou, kari pastou a citronovou trávou. Na talíři ozdobte koriandrem, kousky orestované houby (první sousto – bílkovina), příp. dochuťte za studena lisovaným olejem.

Od 3. fáze lze přidat lžičku kokosového mléka, dodá polévce mírně jemnou, mírně exotickou chuť.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434