Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Pečená hlíva    
   

 

 

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné  

  • 1 – 2 celé, nevyloupané stroužky česneku

  • ½ cibule nakrájené na kolečka

  • olivový olej

  • sůl, pepř

  • bylinky (rozmarýn, tymián, majoránka aj.)

 

Postup:

Hlívu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte do pekáčku, přidejte stroužky česneku, cibuli a bylinky. Osolte, opepřete, mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby předehřáté na cca 200 °C. Pečte cca 30 minut.

Podávat můžete buď s žitným chlebem a zeleninovým salátem, nebo můžete zkusit méně tradiční přílohu – celerové pyré.

Potřebujete porci celeru (lze přidat i mrkev, pastinák, kedlubnu). Uvařenou zeleninu rozšťouchejte nebo rozmixujte na kaši, osolte, přidejte olej, příp. pepř a dobře promíchejte.

Tipy na další méně obvyklé způsoby úpravy zeleniny najdete zde.

 

 

 

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434