Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
   

Salát z hlívy s čínským zelím

 

   
   

Pokud vám vyhovuje orientální kuchyně, zkuste tuto ostřejší variantu salátu z hlívy ústřičné.

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné

  • porce zeleniny – čínské zelí, mrkev

  • cibule

  • stroužek česneku  

  • 1 čajová lžička strouhaného křenu a zázvoru

  • 1 chilli paprička (lze vynechat)

  • sůl, mletý pepř

  • 1 lžička octa balsamiko

  • za studena lisovaný olej

 

Postup:

Houby nakrájíme na nudličky a na pánvi rychle osmažíme a dusíme do změknutí. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a chilli papričku osmažíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené čínské zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce společně smažíme. Přidáme do mísy a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře, příp. můžeme ještě přidat čínské koření.

Salát výborně chutná i ve studené variantě – dušenou hlívu necháme vychladnout a přidáme připravenou zeleninu. Ochutíme zálivkou a necháme odležet

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434