Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Houby    
   

 

   
    Žampiony s nádivkou z divoké rýže a hlívy ústřičné    
   

 

Ingredience:

  • porce hlívy ústřičné

  • porce rýže

  • větší žampiony

  • listový salát na oblohu

  • 1 lžíce za studena lisovaného oleje  

  • sůl, pepř

  • houbové koření nebo sušené houby (nemusí být)

  • pažitka nebo jiné bylinky na ozdobu

 

Postup:

Rýži si předem uvařte podle návodu. Hlívu pokrájejte na nudličky, můžete lehce orestovat na trošce oleje. Podlijte a duste do změknutí. Žampiony použijte raději větší a plošší – nejlépe se pracuje se žampiony portobello. Nožičky odřízněte, můžete je použít k jinému jídlu. K uvařené rýži přimíchejte hlívu, dochuťte dle potřeby solí, špetkou pepře, příp. houbovým kořením. Nádivkou naplňte žampiony, vložte je do pekáčku, mírně podlijte vodou a dejte do trouby na cca 20 – 30 minut zapéct (dle velikosti žampionů). Na talíři ozdobte směsí listových salátů a posypejte bylinkami.

 

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434