Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Cizrnová polévka se šafránem

   
   

 

Ingredience:

  • porce vařené cizrny

  • porce zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, baby špenát, půlka rajčete)

  • česnek 1 stroužek

  • sůl

  • zeleninový vývar

  • snítky tymiánu na ozdobu

  • drcený šafrán  

  • olivový olej (nebo jiný za studena lisovaný olej)

 

Postup:

Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, řapíkatý celer na tenké plátky. Ve větším kastrolu rozpalte trošku oleje (lze i bez), přidejte na plátky nakrájený česnek a chvíli restujte (příp. vložte zeleninu přímo do vařícího zeleninového vývaru, přidejte prolisovaný česnek a povařte). Přidejte nakrájené rajče a ke konci vaření ještě listy baby špenátu a na závěr cizrnu. Dochuťte šafránem a na talíři ozdobte snítkami tymiánu a pokapejte olejem.  

K polévce se výborně hodí žitný chléb nebo také celozrnné žitné placky.

V základním receptu vynecháme stroužky česneku a nahradíme ho šálkem nasekaného medvědího česneku.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434