Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Karbanátky z čočky s lilkovým dipem

   
   

 

Ingredience:

  • porce červené čočky

  • porce zeleniny – černý kořen (lze vyměnit za mrkev, celer, pastinák, tuřín, kedlubnu nebo jinou zeleninu či směs zeleniny\), cibule, kousek lilku

  • sůl

  • pepř, lahůdkové droždí (nemusí být)

  • špetka granulovaného česneku

  • sušený libeček

  • olej

  • balzamikový ocet

  • čerstvé (mražené) bylinky nebo natě – použila jsem řeřichu

 

Postup:

Čočku uvařte společně s černým kořenem (nebo jinou vhodnou zeleninou). Po vychladnutí přidejte najemno nakrájenou cibuli, dle chuti sůl, pepř, česnek, lahůdkové droždí, libeček, příp. majoránku nebo jiné koření dle vlastních preferencí. Lžící namočenou ve vodě tvarujte na plech vystlaný pečicím papírem placky – karbanátky. Pokud by se vám těsto zdálo příliš řídké, můžete zahustit troškou žitné mouky nebo knäckebrotové strouhanky. Dejte asi na půl hodiny péct do středně rozpálené trouby.

Mezitím si připravte dip z lilku. Očištěný lilek nakrájejte na kostky a dejte uvařit do vody. Po uvaření vodu slijte, přidejte sůl, pepř, česnek, olej, trošku octa, bylinky a rozmixujte na kaši.

Karbanátky podávejte s dipem a žitným chlebem.

 

TIP: Dip z lilku lze vynechat a nahradit třeba salátem z listové zeleniny. Vhodné i s sebou do krabičky :-)

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434