Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Dýňová polévka s černou čočkou

   
   

 

V řadě jídelních plánů se vyskytuje černá čočka beluga, která je u nás méně známá, ale je výborná a určitě stojí za vyzkoušení. Koupit se dá v drogerii DM markt. Do polévky ale můžete použít jakoukoli jinou čočku, příp. i jinou luštěninu (fazole, cizrnu).

 

Ingredience:

  • porce čočky

  • porce dýně 

  • kousek mrkve

  • cibule

  • kousek zázvoru

  • sůl, římský kmín, kurkuma, příp. garam masala, koriandr  

  • olivový olej

 

 

Postup:

Omytou dýni zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. V hrnci opražíme cibulku, přidáme koření, potom dýni, kousek mrkve nakrájené na kostky, podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a chvíli vaříme. Po uvaření rozmixujeme, vrátíme do hrnce a přidáme předem uvařenou čočku. Ozdobíme dle chuti natěmi nebo bylinkami (koriandr, zázvorová máta) a podáváme.

Od 3. fáze můžeme doplnit ještě kostičkami opečeného žitného chleba.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434