Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Dýňový kotlík s fazolkami mungo

   
   

 

Ingredience:

  • porce vařených fazolí (na obrázku fazolky mungo, ale lze použít i jiné fazole, např. adzuki)

  • porce máslové dýně

  • ½ rajčete

  • jarní cibulka

  • česnek

  • sůl, pepř

  • zeleninový vývar

  • čerstvý rozmarýn, tymián, oregano (lze použít i sušené)

  • olivový olej

 

 

 

Postup:

Jarní cibulky omyjte a nakrájejte na kolečka. Dýni oloupejte, vykrojte a nakrájejte na kostky. Česnek oloupejte, nasekejte nadrobno. Kolečka jarní cibulky, česnek a nakrájenou dýni společně chvíli opékejte na hlubší pánvi nebo v hrnci. Přidejte bylinky, přilijte vývar a nechte dusit do změknutí dýně.  Rajče nechte chvíli pod pokličkou spařit, sloupněte slupku (nemusíte, pokud vám nevadí) a rozmačkané rajče přidejte k zelenině. Pokud dáváte přednost konzistenci omáčky, nechte dýni úplně rozvařit a teprve potom přidejte fazolky. Společně chvíli duste, aby se prolnuly chutě.

Dochuťte dle potřeby česnekem, čerstvě mletým pepřem, sušeným oreganem a olivovým olejem.

Podávejte s žitným chlebem. Jako příloha se hodí i žitné těstoviny, od 3. fáze i další těstoviny celozrnné, příp. celozrnný kuskus.

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434