Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Kari s červenou čočkou

   
   

 

Ingredience:

  • porce červené čočky

  • porce mrkve

  • kousek petržele

  • cibule

  • kousek zázvoru

  • lžíce domácí kari pasty (nebo kari koření bez glutamátu)  

  • stroužek česneku

  • olej

  • kousek čerstvého koriandru (příp. zázvorové máty) na ozdobu

  • kokosové mléko (od 3. fáze)

 

 

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli opečte na pánvi spolu s nasekaným zázvorem, po chvíli přidejte oloupaná půlkolečka mrkve a petržele a po asi 3 minutách i kari pastu a nasekaný česnek. Promíchejte, aby se mrkev v koření obalila, přidejte propláchnutou čočku a dle potřeby vodu.

Osolte a povařte 15 – 20 minut do změknutí. Od 3. fáze můžete dochutit lžící kokosového mléka. Podávejte s čerstvým koriandrem.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434