Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Krvavá cizrna

   
   

Recept pochází ze 14. – 16. století – jde o pokrm našich předků.  Dcera jídlo ochutnala na Historické hostině v Uherském Brodě.

Ingredience:

  • porce cizrny (předem namočená a uvařená)

  • porce červené řepy (nakrájená na kostičky, předem uvařená)

  • feferonka

  • kousek cibule

  • sůl, pepř

  • ocet balsamiko, olivový olej

 

Postup:

Nakrájenou cibuli lehce osmažíme na oleji, přidáme uvařenou cizrnu, osolíme. Smícháme s řepou, osolíme, dochutíme pepřem, příp. feferonkou. Přidáme lžičku octa a na talíři ještě polijeme lžící oleje. Pokud máte rádi, můžete pokrm ještě posypat čerstvými natěmi. Jídlo je příjemně pikantní a velmi syté. Podáváme s žitným chlebem. 

Lze připravit i jako salát. V tom případě uvařenou řepu necháme vychladnout, ochutíme  octem, solí, pepřem. Přidáme uvařenou vychladlou cizrnu, olej, příp. feferonku.

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434