Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Marocká harira

   
   

 

Ingredience:

  • porce vařené cizrny

  • porce zeleniny (mrkev, řapíkatý celer)

  • cibule

  • česnek

  • sůl

  • zeleninový vývar

  • 1 lžička koření Harissa, mletý římský kmín, koriandr

  • olivový olej

 

 

 

Postup:

Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, řapíkatý celer na tenké plátky. Ve větším kastrolu rozpalte trošku oleje (lze i bez), přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev a celer, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte prolisovaným česnekem a zalijte vývarem. Vařte do změknutí mrkve. Poté do polévky přidejte všechno koření, cizrnu (trochu cizrny si nechte stranou na dekoraci), osolte a asi 5 minut povařte. Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, případně ještě dosolte. Hotovou polévku můžete ozdobit čerstvým koriandrem, petrželkou, nasekaným chilli a kuličkami cizrny. Podávejte s žitným chlebem nebo žitnými plackami či tortillami. Na talíři do polévky vlijte lžíci olivového oleje.

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434