Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Marocké zeleninové tajine

   
   

Ingredience:

  • kousek cibule

  • 1 – 2 stroužky česneku (propasírované nebo jemně krájené)

  • rajče, mrkev, lilek, cuketa (dle plánu)

  • mletý zázvor, římský kmín, pepř – dle chuti

  • trochu mleté skořice (nemusí být)

  • cizrna, příp. jiná luštěnina v množství dle plánu

  • petrželka, příp. zázvorová máta

 

Postup:

Připravíme si zeleninu. Mrkev nakrájíme na špalíčky podélně i příčně, cuketu a lilek na větší kousky. Na středně rozpálené hlubší pánvi nebo větším hrnci osmažíme cibulku, občas zamícháme až do mírného zhnědnutí. Přidáme česnek, všechno koření a opečeme dalších pár minut za stálého míchání. Přidáme cukety, mrkve, lilek a opékáme ještě dalších pár minut. Za 2-4 minuty přidáme rajče, podlijeme vodou, na závěr přidáme uvařenou cizrnu (může být i z konzervy). Dosolíme a opepříme podle chuti. Přivedeme k varu, stáhneme na minimum a přiklopené necháme probublávat přibližně 15 minut. Já preferuji, aby zelenina měla stále barvu a mrkev byla na skus - ještě stále pevná a plná chuti. Na talíři posypeme bylinkami a pokapeme za studena lisovaným olejem.

Jako příloha výborně poslouží žitný chleba (v množství dle plánu).  

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434