Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Minestrone s bílými fazolemi

   
   

Recept mi kdysi věnovala jedna z klientek. Mírně jsem ho upravila podle pravidel metabolic balance. Jedná se o rychlé a velmi oblíbené jídlo naší rodiny.

 

Ingredience:

  • porce vařených červených nebo bílých fazolí (nebo konzervované ve slaném nálevu)

  • cuketa, příp. další zelenina (výborný je řapíkatý celer)

  • kousek rajčete

  • jarní cibulka

  • česnek

  • sůl, pepř, sušený tymián

  • zeleninový vývar

  • hrst bazalky

  • olivový olej

 

Postup:

Na oleji osmahněme nasekanou cibuli. Přidáme mrkev a další zeleninu a chvíli opékáme. Na závěr přidáme rajče bez slupky, které po změknutí rozmačkáme. Poté podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme fazole, prolisovaný česnek a bazalku. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme vařit. Na talíři ještě ozdobíme čerstvou bazalkou a pokapeme olivovým olejem. Podáváme s žitným chlebem.

Pozn.: Od třetí fáze lze množství rajčat zvýšit, příp. použít i rajčata konzervovaná (bez cukru).  

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434