Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Palačinky z cizrnové mouky

   
   

 

Ingredience:

  • porce cizrnové mouky (vážíme jako luštěninu)

  • mangové pyré (můžeme použít i pyré z jiného ovoce, např. jablečné – bez cukru)

  • perlivá voda (dle potřeby)

  • špetka sody

  • porce zeleniny – na polévku

 

 

Postup:

Z porce libovolné zeleniny si připravte polévku. Cizrnovou mouku smíchejte s vodou (když použijete bublinkovou, bude těsto nadýchanější), můžete přidat špetičku jedlé sody. Našlehejte, aby nebyly v těstě žmolky a nechte chvíli odstát. Těsto by mělo mít konzistenci hustšího těsta na lívance. Opečte na teflonové pánvi z každé strany do zlatova. Palačinky podávejte s ovocným pyré, můžete ještě ozdobit kousky ovoce.

Porci bílkoviny v tomto případě zastupuje cizrnová mouka – v podobě „na sladko“, porci zeleniny si dodáte v polévce.

Pokud podobně jako já sladká jídla nemusíte, zkuste si vyrobit slanou variantu. Polévku vynechejte a připravte si k palačince náplň z čerstvého baby špenátu.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434