Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Pečená cizrna

   
   

 

Ingredience:

  • porce vařené cizrny (lze použít i cizrnu z konzervy ve slaném nálevu)

  • sůl, pepř, chilli koření

 

Postup:

Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Vařenou cizrnu nechte okapat na cedníku a vsypte na plech, vystlaný pečícím papírem. Přidejte sůl a chilli.   Cizrnu rozprostřete na pečicí papír, aby byla v jedné vrstvě.

Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby – pečte do křupava. Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.

Lze využít se zeleninou jako hlavní jídlo nebo jako zdravé mlsání k vínu či pivu. Je výborná i studená, takže ji lze použít např. i v situaci, kdy cestujete a nemůžete jídlo ohřívat.

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434