Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Polévka z černého kořene s cizrnovými krutony

   
   

 

Ingredience:

  • porce vařené cizrny (použila jsem cizrnu z konzervy připravenou v páře)

  • porce zeleniny – pórek, černý kořen 

  • stroužek česneku

  • sůl, pepř, příp. granulovaný (sušený) česnek

  • sušený tymián

  • voda nebo zeleninový vývar

  • olivový olej

 

Postup:

Nejdříve připravte krutony. Předehřejte troubu na 200oC. V míse promíchejte cizrnu se solí, granulovaným česnekem (nemusí být) a trochou oleje. Rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava asi 20 – 25 minut.

Nyní si připravte černý kořen – oloupejte ho, okrájejte konce a přesuňte do mísy s vodou a trochou octa, aby nezhnědl. Slijte a osušte, abyste ho zbavili latexu, který má hořkou chuť. Nakrájejte na kolečka a přidejte do hrnce, ve kterém už čeká lehce orestovaný pórek zalitý vodou nebo zeleninovým vývarem. Uvařte doměkka. Přidejte česnek a ještě cca minutu povařte. Potom tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Polévku na talíři ozdobte olejem a přidejte krutony.

Jako příloha se osvědčil toust připravený nasucho z celožitného chleba – moje oblíbená „metabolická topinka“ 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434