Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Proteinové špagety s avokádovou omáčkou (3. fáze)

   
   

 

Avokádo je vynikající i jako krémová a hustá omáčka na těstoviny. Stačí, když k němu přidáte česnek a bazalku.

Ingredience:

  • proteinové špagety (zastupují bílkovinu – vyrobeny ze sóji, množství dle plánu)

  • 1 - 2 stroužky česneku

  • čerstvá bazalka

  • citronová šťáva, příp. lze použít i ocet

  • olivový olej

  • avokádo (1 porce)

  • sůl a pepř

 

Postup:

Těstoviny připravte podle návodu na obalu. Mezitím v mixeru rozmixujte česnek a bazalku. Přidejte olivový olej, dužninu avokáda, citronovou šťávu nebo ocet a lžíci vody. Pyré dochuťte podle chuti solí a pepřem. Těstoviny smíchejte s omáčkou. Těstoviny můžete ještě ozdobit čerstvými bylinkami, kousky rajčete nebo několika olivami.

Pokrm je velmi sytý i v malém množství. Těstoviny jsem vážila podobně jako luštěniny, svou porci jsem téměř nemohla dojíst. Lze použít od 3. fáze programu.

Pozn.: Proteinové špagety lze koupit zde:

http://www.metabolicke-nezbytnosti.cz/products/proteinove-spagety/

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434