Snídaně Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Ratatouille s fazolemi

   
   

 

Ingredience:

  • porce vařených fazolí

  • porce zeleniny (rajče, cuketa, paprika, lilek) 

  • cibule

  • sůl, mletý pepř

  • česnek dle chuti

  • svazeček čerstvého rozmarýnu a tymiánu (může být i sušený)

  • olivový olej

 

Postup:

Nakrájíme cibuli najemno, lilek, cuketu na kousky, papriky na proužky, rajče na kostičky, stroužky česneku na jemné plátky.

Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli, přidáme lilek, potom papriky, rajče, česnek a cuketu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a cca půl hodiny dusíme. Přidáme vařené fazole a ještě chvíli necháme probublat. Na závěr přidáme ještě bylinky a stáhneme z ohně. Můžeme dochutit drceným česnekem. Olej přidáváme až do hotového jídla. Podáváme s žitným chlebem.

Pozn.: Pokrm výborně chutná i s cizrnou, příp. je možné luštěninu vyměnit za klíčky.

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434