Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Salát s cizrnovými krutony

   
   

 

Ingredience:

  • porce vařené cizrny (použila jsem cizrnu z konzervy připravenou v páře)

  • porce zeleniny – listové saláty, rajče, olivy, paprika – nebo jiná zelenina dle vlastních preferencí

  • sůl, pepř, příp. granulovaný (sušený) česnek

  • sůl, pepř, olej, příp. ocet na zálivku  

  • olivový olej

 

Postup:

Nejdříve připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu se solí, granulovaným česnekem (nemusí být) a trochou oleje. Rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava asi 20 – 25 minut.

Nyní si připravte salát – zeleninu operte, saláty natrhejte, další zeleninu nakrájejte na plátky, vložte do mísy a promíchejte se zálivkou. Přidejte vychladlé krutony. Salát je vhodný i do krabičky, v tom případě doporučuji krutony nasypat do salátu až před jídlem, aby zůstaly křupavé. Doplněný žitným chlebem chutná výborně a navíc zasytí na dlouhou dobu.  

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434