Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Salát z černé čočky

   
   

 

Ingredience:

  • porce černé čočky

  • porce zeleniny (mrkev, cuketa, jarní cibulka, příp. ředkev)

  • kousek zázvoru

  • sůl, mletý pepř

  • balsamikový ocet

  • za studena lisovaný olej

  • pažitka, zázvorová máta nebo čerstvý koriandr

 

 

Postup:

Čočku si předem uvařte. Mrkev a cuketu okrouhejte a škrabkou na brambory nakrájejte delší nudle. Připravenou zeleninu chvíli restujte na rozpálené pánvi, lehce osolte, příp. přidejte kousek česneku (lze i podusit). Do mísy nasypejte na kolečka nakrájenou jarní cibuli, přidejte čočku, vychlazenou zeleninu, kousek nastrouhaného zázvoru a dochuťte zálivkou z octa, oleje, soli a pepře. Dobře promíchejte a nechte chvíli odležet. Posypejte čerstvými bylinkami a podávejte s žitným chlebem.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434