Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Luštěniny    
   

 

   
   

Žitné tortilly s fazolemi a pomazánkou z lilku

   
   

 

Ingredience:

  • porce uvařených, vychlazených fazolí dle plánu (použila jsem fazole červené)

  • porce zeleniny – lilek (příp. cuketa nebo obojí)

  • rajče, listový salát

  • stroužek česneku

  • sůl, pepř

  • chilli paprička

  • lžíce olivového oleje

 

 

Postup:

Nejprve si připravte tortilly z celozrnné žitné mouky. Fazole předem uvařte nebo použijte fazole konzervované v mírně slaném nálevu.

Pokračujte přípravou pomazánky z lilku. Lilek nakrájejte na plátky, nechte chvíli vypotit, tekutinu setřete, dejte buď dusit, nebo upéct do trouby. (Pomazánky si můžete připravit víc a uchovat v uzavřené sklenici v lednici). Vychladlý lilek rozmixujte, přidejte sůl, pepř, papričku, prolisovaný česnek a lžíci oleje. Do hotové pomazánky přidejte fazole, příp. kousky zeleniny na ozdobu (rajče). Na tortillu položte listy salátu, pomazánku s fazolemi a zaviňte.

Ve 2. fázi můžete tortilly vynechat a fazolemi v omáčce naplnit listy salátu nebo si pomazánku připravit řidší a použít ji jako zálivku na salát.

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434