Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Maso    
   

 

   
    Cuketa zapékaná s mletým masem    
   

 

Ingredience:

  • porce mletého masa – jehněčí, vepřové (dle preferencí a jídelního plánu)

  • porce zeleniny (cuketa, rajčata)     

  • stroužek česneku

  • sůl, pepř, oregano – nebo jiné koření a bylinky dle chuti

  • olej

  • petrželová nať, naťová cibulka

 

Postup:

Nejdříve si připravte cuketu – použijte větší cuketu, kterou oloupete, rozkrojíte a vydlabete. Rajče poduste, sundejte slupku (příp. propasírujte) a takto vzniklý protlak přidejte do mísy k mletému masu. Náplň zůstane díky zelenině šťavnatější – i bez tuku. Přidejte sůl, pepř, koření, prolisovaný česnek, dobře promíchejte a směsí naplňte svoji porci cukety. Vložte na pekáč vystlaný pečicím papírem a v předehřáté troubě zapékejte asi půl hodiny.

Na talíři polijte olejem, můžete ještě ozdobit natěmi. Podávejte s žitným chlebem.

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434