Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Ryby    
   

 

   
    Rybí salát s pikantní zálivkou    
         
   

Ingredience:

 

  • filet z tresky

  • porce zeleniny – čerstvá okurka

  • kousek cibule

  • sůl     

  • pepř

  • za studena lisovaný olej

  • balzamikový ocet

  • celozrnná hořčice

  • natě na ozdobení

 

 

Postup:

Porci tresky osolíme, mírně podlijeme a necháme asi 10 minut vařit. Na talíři připravíme nakrájený salát s další zeleninou – okurku nakrájíme na nudličky, cibuli najemno. Přidáme plátky vychladlé ryby a zalijeme zálivkou připravenou z hořčice, oleje, octa, soli a pepře. Na talíři ozdobíme bylinkami nebo natěmi.

 

Zimní variace:

Zimní obdoba rybího salátu využívá vařenou zeleninu – mrkev, celer, příp. černý kořen a kousek kyselé okurky na dochucení. Zálivku připravíme stejným způsobem. Doporučuji zeleninu připravit předem a nechat min. hodinu v lednici odležet.

 

 

   
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434