Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Snídaně    
         
   
Jogurt Mléko Semínka a mandle Vejce a maso
   
         
   

Dýňové pyré s Mandeládou

   
   

Máte ve svém jídelním plánu kombinaci mandle, slunečnicová semínka, zelenina, ovoce, příp. kombinaci slunečnicových a dýňových semínek, zeleniny a ovoce a nevíte, co s ní? Zkuste dyňové pyré v úpravě „na sladko“, které v podzimních dnech příjemně prohřeje.

 

Ingredience:

  • porce dýně hokaido (nebo jiné dýně, výborná je např. dýně máslová)

  • porce mandlí a semínek (nebo slunečnicových a dýňových semínek)

  • skořice, perníkové koření, vanilkový lusk (příp. jiné vhodné koření)

  • kousek citronové trávy nebo pár lístků aloisie

  • mandlový, ořechový (příp. jiný za studena lisovaný) olej

  • jablko (nemusí být)

 

Postup:

Porci dýně nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, dochutíme kouskem vanilky, skořicí, perníkovým kořením, přidáme kousek citronové trávy nebo aloisie a uvaříme doměkka. Dýně má spíš nevýraznou chuť, kořenit se proto nebojte. Je možné dochutit i špetkou citronové nebo pomerančové kůry (chemicky neošetřené – v prodejnách zdravé výživy). Ve 4. fázi můžeme přidat i trošku medu nebo javorového sirupu. Než se dýně uvaří, nasucho opražíme na pánvi posekané mandle a semínka. Jakmile semínka začnou „skákat“, je směs hotová. Dýni rozmixujeme, ještě teplé vložíme do misky, posypeme opraženými semínky a mandlemi, které jsme pokapali vhodným olejem.

Pokud chceme kombinovat s ovocem, můžeme do hotového pyré ještě přidat najemno nastrouhané jablko nebo dýni podusit i s jablkem – snídani příjemné dochutí.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434