Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Tvaroh a sýry    
   

 

   
   

Gratinovaná dýně s kozím sýrem

   
         
   

Vyzkoušejte zdravější variantu oblíbeného jídla, které je nejen chutné, ale i velmi rychlé.

 

Ingredience:

  • porce dýně hokaido  

  • 1 porce kozího sýra (nebo jiného chuťově výraznějšího sýra – feta, Limburger apod.)

  • sůl, pepř

  • 2 menší cibule

  • stroužek česneku (nemusí být)

  • rozmarýn nebo jiné bylinky na ozdobu

  • olej

 

Postup:

Nejdříve si připravíme dýni – rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme na plátky. Do zapékací nádoby skládáme nejprve porci dýně, osolíme, opepříme, dále pár koleček cibule, vrstvu nastrouhaného sýra a znovu pokračujeme dýní. Na závěr zasypeme vrstvou sýra a dáme zapékat do rozpálené trouby. Hotový pokrm ozdobíme bylinkami, zakápneme olejem a můžeme podávat.

Tip:

Od 3. fáze můžeme dýni posypat i troškou parmezánu.

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434