Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Tvaroh a sýry    
   

 

   
   

Pečená dýně se sýrem

   
         
   

Vyzkoušejte zdravější variantu oblíbeného jídla, které je nejen chutné, ale i velmi rychlé.

 

Ingredience:

  • porce dýně hokaido  

  • 1 porce sýru feta (nebo jiného chuťově výraznějšího sýra – výborný je kozí sýr, nebo sýr Limburger, který bývá v plánech často doporučovaný)

  • sůl, pepř

  • několik stroužků česneku

  • rozmarýn nebo jiné bylinky

  • olej

 

Postup:

Nejdříve si připravíme dýni – rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky Můžeme i loupat, ale u této dýně to není nutné. Měsíčky dýně naskládáme na pečicí papír na plech, posolíme, dochutíme pepřem, přidáme neloupané stroužky česneku a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca 10 minut. Když dýně začíná měknout, posypeme ji sýrem a zapékáme ještě cca 5 minut. Hotovou dýně posypeme bylinkami a pokapeme za studena lisovaným olejem.

Podáváme s žitným chlebem.

 

 
   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434