Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Tvaroh a sýry    
   

 

   
   

Pomazánka z černého kořene s ricottou

   
         
   

 

Ingredience:

 

  • porce ricotty (lze použít i žervé nebo cottage)

  • černý kořen

  • sůl

  • bylinky dle chuti (pažitka, petrželka) - nejlépe čerstvé

  • olej

  • porce zeleniny na oblohu

 

Postup:

Ricottu v misce rozšlehejte s očištěným, najemno postrouhaným černým kořenem, olejem a solí. V této úpravě bude chutnat i dětem. Pokud chcete pomazánku chuťově výraznější, přidejte ještě pepř, příp. kousek prolisovaného česneku, pažitku. Můžete zaexperimentovat i s kouskem jemně nastrouhaného zázvoru, ředkve, ředkvičky apod.

Pomazánku ozdobte na talíři petrželkou, příp. plátky vhodné zeleniny (ředkvička). Jezte s žitným chlebem.

Výborná, jednoduchá a rychlá večeře.

 

Tip:

Podobně lze snadno připravit pomazánku i z jiné zeleniny – výborná je např. kombinace sýra s další kořenovou zeleninou, příp. kedlubnou. U nás obzvlášť zabodovala pomazánka z červené řepy s ricottou. Stačí umíchat syrovou najemno nastrouhanou řepu s olejem, solí a pepřem, doplnit žitným chlebem a večeře je hotová.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434