Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Vejce    
   

 

   
    Květáková lodička    
         
   

Ingredience:

  • 2 vejce

  • porce květáku

  • porce listové zeleniny na oblohu

  • lžíce oleje

  • sůl, pepř

Postup:

Květákové růžičky rozmixujte na květákovou rýži a dejte asi na 5 minut dusit. Nechte vychladnout. Přidejte jedno vejce, které jste mezitím rozšlehali s troškou soli a pepře. Směs vtlačte do vhodné zapékací nádoby. Pečte v rozehřáté troubě asi 15 – 20 minut, dokud květák nezačne zlátnout. Potom vyndejte z trouby, do „lodičky“ opatrně vyklepněte druhé vejce. Vraťte do trouby a ještě chvíli zapékejte. Bílky by měly být tuhé, žloutky dle uvážení.

Vyndejte z trouby a nechte asi 5 minut vychladnout. Nožem opatrně uvolněte z formy a přendejte na talíř. Ozdobte petrželkou, listovými saláty a dochuťte olejem.

Tip:

Pokud nemáte chuť připravovat květákovou rýži, můžete vytvořit směs z vařeného květáku a jednoho vejce (podobně jako když připravujete omeletu) a po zapečení ozdobit dalším vejcem dle návodu.

 

 

 

 
   
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434