Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Vejce    
   

 

   
    Tuříňák - bramborák z tuřínu    
         
   

Ingredience:

  • bílkovina - 2 vejce

  • porce zeleniny – tuřín

  • sůl, pepř, majoránka

  • česnek

 

Postup:

Tuřín okrájejte a nastrouhejte najemno. V misce smíchejte s jedním vejcem, aby vzniklo hustší těsto, těsto ochuťte jako bramborák - přidejte sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a dobře promíchejte. Těsto nabírejte lžící a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem. Vytvořte menší placky (těsto stačí na 3 – 4 placky) a dejte asi na 20 minut péct do středně vyhřáté trouby.

Druhé vejce uvařte a použijte jako bílkovinu před jídlem, příp. můžete vejce umíchat na pánvi nebo ho zašlehat do zeleninového vývaru.

TIP: Placky i uvařené vejce lze snadno vzít s sebou do krabičky do práce nebo na cesty.

 

 
   
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434