Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Zeleninové přílohy    
         
   

Pokud Vás již nudí zeleninové saláty, můžete vyzkoušet některé z méně obvyklých zeleninových příloh.

   
   

 

   
    Cuketové zelí    
   

Cuketové zelí připravíte rychle a je výborné i v metabolické úpravě – bez cukru a zahušťování. Na obrázku s pečeným krůtím masem – zdravá obdoba známého „vepřa-knedla-zela“ – bez vepře, knedlíku a klasického zelí zahuštěného jíškou.

 

Ingredience:

  • porce cukety

  • sůl, kmín

  • kousek cibule

  • za studena lisovaný olej

  • balzamikový ocet

Postup:

Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte cuketu, mírně podlijte vodou, osolte, posypte kmínem a pod poklicí nechte dusit asi pět minut, než cuketa pustí vodu. Potom ještě dle potřeby duste, aby se tekutina odpařila a zelí zhoustlo. Hotové zelí dochuťte octem.

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434