Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Zeleninové přílohy    
         
   

Pokud Vás již nudí zeleninové saláty, můžete vyzkoušet některé z méně obvyklých zeleninových příloh.

   
   

 

   
    Dýňové hranolky pečené v troubě    
   

 

Ingredience:

  • porce dýně (hranolky se dobře krájejí z dýně máslové, ale můžete zkusit i jinou dýni)

  • sůl, pepř

  • čerstvé bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián, oregano)

 

Postup:

Dýni oloupeme a nakrájíme na podlouhlé silné hranolky. Připravené hranolky rozmístíme na pekáč na pečicí papír a vložíme do rozehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 20 minut. Na talíři pokapeme olejem a posypeme čerstvými bylinkami. Dýňové hranolky můžeme podávat jako přílohu k masu. Pokud si k nim připravíte vhodnou omáčku, např. dip z kozího sýra, získáte rychlou, chutnou a lehkou večeři.

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434