Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Zeleninové přílohy    
         
   

Pokud Vás již nudí zeleninové saláty, můžete vyzkoušet některé z méně obvyklých zeleninových příloh.

   
   

 

   
    Pyré z tuřínu    
   

Cuketové nudle jsem použila jako hlavní pokrm se sýrovou omáčkou. Výborné jsou i jako zeleninová příloha k masitým jídlům – na obrázku v kombinaci s pečenou rybou přelitou zeleným dipem.

 

Ingredience:

  • porce tuřínu

  • sůl

  • bylinky nebo restovaný pórek na ozdobu

  • za studena lisovaný olej nebo ghee (od 3.fáze)

Postup:

Očistěný tuřín pokrájejte na kousky a dejte vařit do hrnce s mírně slanou vodou. Uvařenou zeleninu rozmixujte na kaši (ponorným mixérem), osolte, přidejte olej nebo rozpuštěné ghee, dochuťte solí, příp. pepřem a dobře promíchejte.

Na talíři ještě můžete zdobit natěmi nebo pórkem orestovaným na trošce ghee.

Pyré je výborné jako příloha k masitým pokrmům. Na obrázku mu dělá společnost pečený králík.

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434