Snídaně Předkrmy Maso Drůbež Ryby
Houby Zeleninové přílohy Tvaroh a sýry Luštěniny Tofu
Klíčky, výhonky Vejce Žitný chléb a placky Dezerty
   
         
    Zeleninové přílohy    
         
   

Pokud Vás již nudí zeleninové saláty, můžete vyzkoušet některé z méně obvyklých zeleninových příloh.

   
   

 

   
    Salát z červené řepy    
   

Ingredience:

  • porce černého kořene

  • porce červené řepy

  • sůl, pepř

  • strouhaný křen (nemusí být)

  • za studena lisovaný olej

  • balzamikový ocet

 

Postup:

Očištěnou červenou řepu nastrouhejte, v míse smíchejte se solí, pepřem, octem a lžící oleje. Salát připravte s předstihem, nechte ho min. půl hodiny zaležet. Salát se výborně doplňuje např. s grilovaným nebo pečeným masem. Pokud máte rádi, můžete salát zvýraznit ještě kouskem nastrouhaného křenu.

 

Obměny:

Zkuste červenou řepu doplnit ještě červeným kysaným zelím (v poměru 1:1) a dosladit polovinou nastrouhaného jablka. Tahle varianta u nás boduje jako příloha k pečeným kachním prsům – zdravá varianta oblíbené pečené kachny se zelím a knedlíky J

 

 

 

   
         
   

   
         
 
 

metabolic balance ® brno

komplexní program úpravy metabolismu

 

nekulova.iva@post.cz

+420 603 887 434